Saturday, September 17, 2011

Ketam Masak Sambal

Brapa hari dah tak masak. Hari ni tak de kelas, pg2 lagi ajak harith p kedai cari barang nak masak. Ingat nye nak beli ayam, sekali nampak ketam terus beli. Beli 2 ekor je pun. Balik rumah terpikir nk masak apa ketam tu....last2 decide masak sambal je. Rasa teringin nk makan ketam sambal mcm kat Juru. Nak p sana malas. so masak sendiri.



bahan-bahan:
10 tangkai cili kering
4 biji bawang merah
3 biji bawang putih
1 inci halia
(semua bhn diatas di kisar)

2 ekor ketam (di belah 2)
1 btg serai ( dititik)
sos tiram
garam
gula

senang je masak nye....tumis serai dgn bahan dikisar, than masuk sos tiram, ketam, garam dan gula. siap! boleh la untuk 2 ke 3 org makan.

No comments:

Post a Comment